Required Documents

Home / Admission / Required Documents

Admission Information

Frequently Ask Question

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur, adipisicing elit. Assumenda libero iure ipsum molestias eveniet. Incidunt officiis, architecto, distinctio ut beatae reiciendis possimus ipsa sit tempora quo nulla aut, similique vel!

1. Admission Form

Lorem, ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Optio tenetur nihil eum, illo, animi placeat magnam dolor voluptates autem doloremque nobis deserunt. Consequuntur accusantium sapiente obcaecati aperiam voluptatum pariatur? Illum!

2. Birth of Certificate (copy)

Akta Kelahiran (copy)

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Perspiciatis id modi assumenda vel labore, alias nobis tempora officiis mollitia doloribus voluptatum quibusdam aliquid, quasi harum quas velit ab quae! Recusandae?

3. Family Card (copy)

Kartu Keluarga (copy)

4. ID Card / Passport / KIMS of the parent (copy)

KTP / Passport orang tua (copy)

5. School Report Card (copy)

Rapor (copy)

6. School Certificate or STTB (legalized copy).

Sertifikat sekolah (copy yang sudah dilegalisir)

7.
SKHUN [Surat Keterangan Hasil Ujian Nasional] (legalized copy)

8.
Recent color photographs with complete school uniform and white background

Pas foto terbaru menggunakan seragam sekolah lengkap dan latar belakang foto putih

Pre School / Kindergarten

Pra Sekolah dan TK

(2 pcs)

(4 pcs)

Primary

SD (Sekolah Dasar)

Middle and High

SMP (Sekolah Menengah Pertama) dan SMA (Sekolah Menengah Atas)

(3 pcs)

9. FOR TRANSFER STUDENT Please Include :

Untuk siswa pindahan ditambah dengan dokumen :

-

Transfer certificate from previous school

Surat Pindah dari sekolah sebelumnya

National Student Identification Number

Nomor Induk Siswa Nasional

10. FOR INTERNASIONAL STUDENT :

Untuk Siswa Internasional :

-

Student must have equivalent certificate from Indonesian Ministry of Education in accordance with previous education unit

Siswa harus memiliki Surat Ijin Belajar dari Departemen Pendidikan

Student must have Student Visa

Siswa harus memiliki Visa Belajar

FEE POLICY/PERATURAN BIAYA SEKOLAH

Parents have an obligation to pay all fees on schedule which comprise of the Registration Fee, Annual Fee, Tuition Fee, Building Fee and other required fees: books and uniform.

Orang tua wajib membayar semua biaya sekolah tepat waktu, yang terdiri dari Uang Tahunan, Uang Sekolah, Uang Gedung, termasuk buku dan seragam.

Registration Fee, is payable once, before the test

Uang pendaftaran dibayarkan satu kali pada saat sebelum tes

Monthly payment for Tuition Fee must be settled by the 10th of every month. In case of one-week delay payment, it will then incur 25% penalty. If it is unpaid yet a week after, your child will not be able to attend the class until it is done with the penalty.

Pembayaran Uang Sekolah secara bulanan harus sudah dibayarkan sebelum tanggal 10 setiap bulannya. Jika tidak dibayarkan satu minggu setelah tanggal tersebut, maka akan dikenakan denda 25%. Jika masih belum dibayarkan seminggu setelahnya, maka siswa tidak dapat mengikuti pelajaran.

If there should be any fees for exam or graduation, those fees are to be paid within the given timeframe when the Circular is distributed and if it is unpaid within the timeframe, your child will not be registered for the exam and there will be a late fee incurred.

Biaya ujian dan kelulusan akan diumumkan dalam Circular dan jika pembayaran tidak dilakukan dalam waktu yang telah ditentukan maka siswa tidak akan didaftarkan dalam ujian dan akan dikenakan biaya keterlambatan.

For those enrolled in the Cambridge Program, your child will be attending IGCSE and Checkpoint exams depending on their grade level. The information about the price and when to pay, will be announced later. Since the registration of Cambridge exam is limited, your child has to decide which exams your child will join. The payment must be done in timeframe given. In case of delay payment, it will incur a late fee penalty.

Bagi siswa yang mendaftar pada Program Cambridge, mereka akan mengikuti ujian IGCSE dan Checkpoint tergantung kelas yang diikuti. Informasi mengenai biaya dan waktu ujian akan diumumkan kemudian. Karena Cambridge memberikan waktu terbatas untuk pendaftaran ujian, maka pembayaran ujian harus dilakukan pada periode yang diberikan. Jika terjadi keterlambatan pembayaran, maka akan dikenakan denda.

All paid fees to school are not refundable and/or transferable under any circumstances.

Semua pembayaran yang telah dilakukan kepada sekolah tidak dapat dikembalikan dan atau dialihkan dengan alasan apapun.

Fees subject to change annually according to the situation and the needs at the time.

Biaya sekolah sewaktu-waktu dapat berubah setiap tahun sesuai keadaan dan kebutuhan, apabila diperlukan.

wa-icon